FOTO VIDEO. Totul despre Dacia army – mașina echipată cu mitralieră și sisteme de protecție militare

Data publicării:
dacia army 1

Un SUV militarizat. Este prima impresie pe care o lasă prototipul, care va fi prevăzut cu o turelă ce susţine o mitralieră automată de 7 milimetri. Sistemul, comandat în întregime din interior, este fabricat de Uzina Mecanică Bucureşti.

Noul Duster pentru armată poate să tragă în inamici în timpul mersului şi este greu de prins într-o ambuscadă. Turela se roteşte 360 de grade.

Motorizarea maşinii militare nu este diferită faţă de modelele obişnuite. Motorul are capacitatea de 1.600 de centimetri cubi şi funcţionează cu motorină.

Există câteva deosebiri între cele două autoturisme: un troliu și protecții ce se atașeaza farurilor, astfel încât, în timpul unor misiuni armate, mașina să nu fie observată de la distanță.

„Vehiculul permite și alte upgrade-uri.Totul depinde, desigur, de cerințele armatei”, spune Viorel Sălan, manager de teste la Dacia.

Pentru moment, modelul Dacia Duster, varianta pentru armată, este în teste. Şi Guvernul francez aşteaptă rezultatele probelor. Vrea să semneze un contract cu Dacia dacă specialiştii militari vor fi mulţumiţi.

(Foto - Dacia România)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri