Francois Hollande ajunge astăzi la București

Data actualizării: Data publicării:
francois hollande
Foto: Gulliver/GettyImages

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, soseşte astăzi la Bucureşti, însă programul oficial începe marți. Dimineaţă va fi primit cu onoruri la Palatul Controceni şi va avea o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

HOLLANDE
Foto: Gulliver/GettyImages

Cei doi şefi de stat vor merge apoi la Institutul de Fizică din Măgurele şi vor participa la un forum pe teme economice.

După amiază, preşedintele Franţei va merge cu premierul Dacian Cioloş la Ghimbav, unde se inaugurează o nouă fabrică de elicoptere Airbus.

Presa franceză subliniază că este vorba despre prima vizită de stat a unui preşedinte francez în România din 1991 încoace, căci Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy au efectuat doar vizite oficiale sau de lucru.

Preşedintele Hollande este însoţit de o delegaţie de 30 de directori de companii franceze.

Vizita de stat a preşedintelui Franţei vine în contextul mai multor vizite, întâlniri la nivel înalt, care au avut loc în ultimii doi ani: vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Paris, în februarie 2015, urmată de revizuirea şi semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic româno-francez de către premierii celor două state chiar în iunie anul acesta.

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, a declarat că un element important din program va fi când cei doi şefi de stat vor ajunge la Forumul Economic „Parteneriatele franco-române de viitor”.

„Ar fi foarte important de punctat, pentru că de fapt acesta este şi contextul cel mai important, faptul că cei doi şefi de stat vor discuta despre ceea ce se întâmplă în acest moment cu regândirea proiectului european, viziunea pentru reconstrucţia acestui proiect european, ceea ce se întâmplă după momentul Brexit. Un lucru important este că România şi Franţa pot contribui împreună, dar şi substanţial la discuţiile care vor avea loc la summit-ul de la Bratislava, pe 16 septembrie. (…). Este primul summit în formula UE 27 fără participarea Marii Britanii după momentul Brexit şi un moment în care preşedintele României va prezenta viziunea ţării noastre din acest punct de vedere”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri