Garda de Mediu: 94 de păsări din specii protejate de lege, confiscate după ce au fost găsite la vânzare. Multe au fost eliberate

Data publicării:
pasari in colivii
Cele mai multe dintre păsări au fost eliberate în natură, excepţie făcând şapte exemplare care nu puteau zbura.

Un număr de 94 de păsări sălbatice din specii protejate de lege au fost confiscate de comisarii de la Garda Naţională de Mediu, după ce au fost găsite la vânzare, la diverse târguri. Cele mai multe dintre ele au fost eliberate în natură, excepţie făcând şapte exemplare care nu puteau zbura, informează News.ro.

E sâmbătă. Şi cum sâmbăta şi duminică, în general sunt zile «de târg» în care oamenii pun pe tarabă ce nici nu-ţi trece prin cap, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului General - Direcţia Biodiversitate, s-au organizat şi au dat şi ei o tură prin aceste locuri să verifice dacă nu cumva se comercializează şi niscaiva vietăţi protejate de lege. Nu s-au dus singuri, ci însoţiţi de un biolog din cadrul Societăţii Ornitologice Române şi de 3 poliţişti din cadrul IGPR - Directia Protecţia Animalelor şi de la DGPMB - Serviciul Protecţia Animalelor. În urma «vizitei» desfăşurate incognito (toată lumea în civil), comisarii GNM au găsit mai mulţi «întreprinzători» care puneau în vânzare multe exemplare din diferite specii de păsări protejate de lege”, au arătat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, într-o postare pe Facebook.

Astfel, au fost întocmite trei sesizări penale, întrucât aceste fapte reprezintă infracţiuni („în vederea protejării tuturor speciilor de păsări, inclusiv a celor migratoare, sunt interzise: vânzarea, deţinerea şi/sau transportul în scopul vânzării şi oferirii spre vânzare a acestora în stare vie ori moartă sau a oricăror părţi ori produse provenite de la acestea, uşor de identificat”, conform OUG 57/2007).

În plus, au fost confiscate 94 de exemplare de păsări din diferite specii (scatii, florinţi, cinteze, sticleţi, mugurări, cânepari).

„Partea cea mai frumoasă a acţiunii a reprezentat-o eliberarea în mediul natural a păsărilor confiscate (mai puţin 7 exemplare care au fost preluate în vederea recuperării, nefiind apte de zbor la eliberare)”, a menţionat Garda de Mediu.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri