Grav accident în județul Gorj. 18 persoane au fost rănite

Data publicării:
accident

În bena ARO-ului stăteau înghesuiţi 19 adulţi. La mijlocul unei pante abrupte, motorul maşinii s-a oprit brusc. A luat-o la vale până a ieşit de pe drumul forestier şi a căzut într-o prăpastie adâncă de 20 de metri.

O singură femeie nu a fost internată. Încă în stare de şoc, abia a putut povesti poliţiştilor ce s-a întâmplat.

Răniţii au primit ajutor de la nouă echipaje de ambulanţă şi mai multe echipe de descarcerare.

Şoferul care conducea ARO-ul a fost dus la poliţie pentru audieri. A încălcat multe reguli, spun anchetatorii. S-a ales cu dosar penal şi a primit o amendă de 2.500 de lei.  

Actualizare ora 16.00. Un al doilea elicopter SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo.

Actualizare 12.32.Una dintre victime - extrem de grav rănită -  a fost adusă la București. Fetița ei a fost transportată cu un elicopter la Timișoara. Femeia a fost internată la Bagdasar Arseni.

Actualizare 11.00. Fetița de 14 ani în stare gravă a fost preluată de un elicopter și va fi tratată la Timișoara. Încă doi pacienți sunt în stare gravă. 

Actualizare 10.05. Șoferul nu avea voie să meargă pe drumul respectiv, va fi sancționat. I s-a reținut permisul de conducere și va fi cercetat. 

Actualizare 09.00. Mai mulți răniți au fost evacuați cu mașini particulare la spitalul din Baia de Aramă. Doi dintre răniți - mamă și fiică - sunt în stare foarte gravă. O victimă va fi transportată acum cu elicopterul către București, cealaltă va fi dusă la Timișoara, a spus Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Una dintre victime este paralizată.

„Unele dintre victime au fost duse cu mașini particulare la spitale, nu întotdeauna e soluția optimă. Probabil au fost în zonă mașini care treceau. Poate dacă se așteptau ambulanțele - care au ajuns destul de repede - poate nu ajungeam cu niciun pacient la Baia de Aramă, ci la spitale mai mari, cu altă capacitate de intervenție”, a subliniat Raed Arafat. „Transportarea unui pacient cu fractură de coloană e ceva foarte rău. Nu le putem reproșa oamenilor buna intenție, dar cei accidentați nu trebuie mișcați”, a explicat el.  Nu avem comunicații în zona respectivă, nu este semnal, a adăugat Raed Arafat.

Actualizare 08.00. Un elicopter MAI și unul SMURD se îndreaptă spre zona accidentului.

„Elicopterul MAI survolează zona, pentru aterizare, elicopterul SMURD va ateriza în câteva minute. Ar mai putea interveni elicopterul de la Arad și încă trei elicoptere de la București pentru transportarea răniților grav. Toate elicopterele sunt multivalente, pot face orice fel de misiuni. E o zonă dificilă, împădurită, e destul de greu de aterizat”, a spus Dorel Grădinaru, inspector general în MAI.   

____________________

Oamenii se duceau la lucru, la cules de fructe. Numărul exact al răniților nu este cunoscut.

Au fost trimise nouă ambulanțe din Gorj și altele din Mehedinți. Accidentul s-a produs în Cerna Sat

În această zonă nu au fost semnalate accidente în ultima perioadă, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Au fost solicitate echipaje salvamont pentru a scoate oamenii din râpă. Un echipaj deja a ajuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri