Sari la conținut

Guvernul renunță la majorările salariale de la ANAF în urma grevei spontane la Finanțele Publice din țară


ACTUALIZARE 14:45 - Sub presiunea protestelor spontane a angajaților Finanțelor Publice din țară, Guvernul dă înapoi și anulează majorările de salarii decise pentru o parte dintre angajații Ministerului de Finanțe, majorări hotărâte în secret săptămâna trecută. Anularea majorării salariale a fost decisă după ce mii de angajați din administrație au încetat astăzi lucrul în toată țara și au cerut și ei creșterea salariilor, având în vedere că Guvernul mărise salariile cu 22 la sută doar pentru unii angajați din cadrul ministerului. 


Datorită modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale și chiar între angajații din cadrul administrației publice (vezi creșterile salariale acordate în învățământ și sănătate precum și angajaților din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanțelor Publice și ANAF), salariații din domeniul fiscului, din primării și din alte instituții din administrația publică centrala și locală au declanșat acțiuni spontane la nivel național, solicitând în mod expres acordarea de creșteri salariale.

Liderii organizațiilor SED LEX vor susține acțiunile de protest ale colegilor noștri, fără a putea preciza durata acestora, ținând cont de faptul că Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX nu a organizat acțiunile, ele fiind declanșate în mod spontan.

Protestatarii solicită acordarea de creșteri salariale tuturor salariaților din administrația publică unde media salarizării este de aproximativ 1350 lei net”, se arată într-un comunicat SED LEX.

Pe aceeași temă