IAŞI. Guvernul nu susţine autostrada spre Târgu - Jiu şi aeroportul

Data publicării:
18 2002autostradaiasi-50181

Proiectul de modernizare a Aeroportului Internațional Iași a demarat în 2008, însă de atunci a fost amenajat un singur terminal. Pentru prelungirea pistei ar fi nevoie de 90 de milioane de euro.

„Am primit răspunsul de la Ministerul Transporturilor cum că proiectul de modernizare şi dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi modulul unu a construirii a două căi de degajare rapidă, a unei platforme de îmbarcare debarcare precum şi instalaţiile aferente a trecut de etapa verificării şi a trecut în etapa verificării tehnico – economice”, a declarat Raluca Filip, purtător de cuvânt al Aeroportului Iaşi.

Guvernul nu are bani nici pentru începerea lucrărilor la autostrada Iași - Târgu Mureș. Pentru cei peste 300 de kilometri ar fi nevoie de 9 miliarde de euro.

Faptul că nu avem nişte legături rapide prin care mărfurile produse în Iaşi sau mărfurile care vin spre Iaşi să ajungă cât mai repede şi cu costuri cât mai reduse ne creează nouă un handicap”, a spus Gheorghe Pleşu, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri.

Recent, ministrul delegat Dan Șova a lăsat să se înţeleagă că nu susţine proiectul autostrăzii Iași - Târgu Mureș. Șeful Consiliului Județean Iași, liberalul Cristian Adomniței, i-a transmis, pe Facebook, că ieşenii au votat USL pentru că au crezut în promisiunile făcute în campania electorală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri