Incident bizar și periculos în București. Apare o nouă ipoteză în cazul tramvaiului cu geamurile sparte în mers

Data publicării:
gaura lasata in geamurile unui tramvai lovit in mers de un obiect dur
Un tramvai a fost lovit în mers cu un obiect dur, care i-a spart geamurile

Un incident bizar s-a petrecut vineri în Capitală, care a pus în pericol viața mai multor pasageri aflați într-un tramvai. Vehiculul a fost lovit de un obiect dur, care a străpuns două geamuri aflate pe laturile diametral opuse. Inițial, s-a crezut că s-a tras cu arma, dar niciun proiectil nu a fost găsit la fața locului. Informațiile Digi24 arată că se ia în calcul inclusiv ipoteza folosirii unei praștii cu o bilă de rulment sau cu orice alt obiect dur.

Nu se știe cu ce s-a tras de pe trotuar în direcția tramvaiului sau ce obiect a fost aruncat. Cert este că acel corp a intrat prin geam și a ieșit pe partea opusă. În acel moment, în tramvai erau în jur de 20 de călători.

Tramvaiul se afla în mers în momentul presupusului atac pe care acum îl investighează polițiștii.

„Eram în tramvai și nu era niciun om în picioare. Toți eram pe scaune. Deodată, exact pe 11 iunie, la cruci, acolo, s-a auzit ca o pocnitură, dar nu de pistol, s-a auzit cum s-ar fi spart o veioză ceva, am văzut toți în geamul din dreapta o gaură. Exact prin față a trecut acel glonț sau ceva, pentru că pietroi nu era, a trecut exact prin fața unei bătrâne, exact fața ei, deci groaznic. (V-ați speriat?) Da, normal pentru că puteam fi eu aia sau femeia în vârstă care a rămas stană de piatră”, a povestit la Digi24 Mona Dumitrescu, o călătoare din tramvai.

Pasagerii spun că imediat după acel moment de panică, vatmanul a oprit și s-a asigurat că nimeni nu este rănit.

Între timp, a fost anunțat incidentul la 112. Mai exact, Societatea de Transport București a transmis că un bărbat care se afla pe trotuar ar fi tras cu pistolul în geamurile tramvaiului - pentru că aceasta a fost ipoteza inițială.

„Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. La fața locului s-au deplasat și polițiștii, care au făcut verificări pentru stabilirea împrejurărilor și identificarea obiectului care a produs distrugerea”, a declarat Ciprian Romanescu, de la Poliția Capitalei.

Polițiștii au cercetat zona minute în șir în speranța că vor găsi proiectilul, dar fără succes. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru distrugere și sunt rezervați în a oferi pronosticuri, având în vedere că niciun martor audiat nu a declarat că ar fi auzit focuri de armă în momentul incidentului. Anchetatorii analizează și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, care ar putea lămuri lucrurile.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri