INSTALARE ÎN FUNCȚII. Noii miniștri și-au preluat mandatele

Data publicării:
22122012 20m 20preluare 20mandate-40077

Predarea de ştafetă de la Ministerul Apărării s-a făcut în cadrul unei ceremonii scurte şi sobre. Noul ministru, Mircea Dușa, a promis că va face tot ce-i va sta în putinţă pentru ca domeniul să beneficieze de mai mulţi bani. „Prima luptă după Anul Nou va fi pentru a obţine un buget cât mai bun”, a spus Mircea Dușa.

La ceremonia de predare a ştafetei, fostul şef al Apărării, Corneliu Dobriţoiu l-a avertizat pe noul ministru că subfinanţarea este ce cea mai mare problemă a Armatei.

Eugen Nicolăescu: „Va trebui să chibzuim fiecare leuţ”

La Ministerul Sănătăţii predarea de ştefetă s-a făcut ca între prieteni. Raed Arafat, deşi a predat mandatul, va rămâne în minister ca secretar de stat.

„Promit că o să continui aşa cum am lucrat”, a declarat Raed Arafat.

„Va fi poate cel mai greu mandat pe care îl are un ministru. Va trebui să chibzuim fiecare leuţ şi să-l ducem acolo unde e nevoie”, a spus noul ministru, Eugen Nicolăescu.

Care este prioritatea lui Relu Fenechiu

Atmosferă a fost destinsă şi la Ministerul Transporturilor, unde Relu Fenechiu a anunţat care va fi primul lucru de care se va ocupa.

„Prioritatea numărul unu în acest minister pe care o voi avea este aceea de a grăbi atragerea de fonduri europene, de a relicita proiectele care au fost anulate”, a declarat Relu Fenechiu.

Varujan Vosganian vrea „formule parteneriale” de privatizare

Şi Varujan Vosganian şi-a prezentat priorităţile mandatului.„Intenționăm să utilizăm privatizarea, mă refer la Oltchim, Cuprumin, dar având în vedere că formulele, acolo unde e vorba de zăcăminte naţionale, să fie formule parteneriale, și nu de vânzare a resurselor țării”, a spus Varujan Vosganian.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a comentat nivelul redevenţelor plătit de Petrom, chiar dacă nu gestionează acest domeniu.

„Ca părere personală, aceste redevenţe trebuie să crească. Este nevoie să fie aduse la nivelul UE. Cu 20-30% trebuie să crească. Cel puţin”, a spus Constantin Niţă.

Maria Gapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, recunoaşte că Turismul, un domeniu de care va trebui să se ocupe îi este necunoscut, dar are un plan.

„Partea specifică turismului e legată de valorificarea resurselor naturale, ca să facem din brand nu doar un desen”, a spus Maria Grapini.

Noii miniştri se vor reîntâlni în şedinţă de Guven pe 27 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri