Intervenții în munți după ploile torențiale. O femeie a căzut într-o râpă în Retezat, doi turiști au rămas blocați în Piatra Secuiului

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-05-25 195709
Foto cu caracter ilustrativ: Serviciul Public Judetean Salvamont Bistrita-Nasaud/ Facebook

Intervenții contracronometru, sâmbătă, pe munți din județele Hunedoara și Alba. Mai mulți turiști care erau în drumeție s-au rătăcit într-o zonă sălbatică din Masivul Retezat. În zonă plouă torențial. De asemenea, în Masivul Piatra Secuiului din Alba, doi turiști au rămas blocați pe creasta muntelui, într-o zonă periculoasă, pe timp de ploaie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Salvamontiştii din Hunedoara intervin, sâmbătă seară, pentru a recupera un grup de turişti din Târgu Jiu care s-au rătăcit în Munţii Retezat, într-o zonă sălbatică, după ce au pornit pe altă cale la coborâre. O femeie de 29 de ani a suferit mai multe traumatisme după ce a căzut într-o râpă, ea urmând să fie coborâtă de pe munte şi predată unui echipaj de la Ambulanţă.

Potrivit Salvamont Hunedoara, s-a intervenit pentru localizarea şi căutarea unui grup de turişti rătăciţi, din cauza vremii neprielnice, într-o zonă sălbatică din partea de nord a Masivului Retezat.

„O persoană de sex feminin din grup prezintă politraumatisme cauzate de o cădere de mai multe zeci de metri pe versantul pe care au încercat retragerea din munte. O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Hunedoara se deplaseazăîn zonă pentru intervenţie”, arată salvamontiştii.

Doi turişti, blocaţi pe o stâncă în Piatra Secuiului din Alba, după ce a plouat abundent

În județul Alba, doi turişti au rămas blocaţi, sâmbătă, pe o stâncă deasupra Grotei Studenţilor din Masivul Piatra Secuiului, în urma unei ploi torenţiale.

Potrivit reprezentantului Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Alba, Cristian Nițescu, patru salvatori montani au intervenit în zona Rimetea, în sprijinul a două persoane care nu mai puteau înainta pe stânca udă, rămânând astfel blocate. Acestea se aflau pe traseul de deasupra Grotei Studenţilor, când a început să plouă abundent.

Cristi Nițescu, Salvamont Alba: „Două persoane ne-au apelat prin 112 în urma ploii torențiale care este în zonă încă în derulare, au rămas blocați undeva sub zona de vârf într-o zonă care pe uscat nu ar trebui să pună probleme tehnice, dar în condiții de ploaie au rămas blocați și nu mai pot înainta”.

Numeroşi amatori de drumeţii aleg comuna Rimetea pentru traseele variate din zonă. Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat, transmite Agerpres.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Noi reguli în școlile din România. Schimbarea devine obligatorie pentru elevi
Digi FM
Cu o mână fracturată, un adolescent din Sibiu și-a salvat prietenul de la înec. „Și-a scos ghipsul pentru a...
Pro FM
Shakira, adevărul despre viața ei sentimentală, după despărțirea de Pique: „Nu ar trebui să-mi placă bărbații...
Film Now
Copiii lui Hugh Jackman își fac griji pentru actor. „Au inițiat un plan de salvare și au făcut scut în jurul...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Oferta Rusiei pentru pace a fost respinsă. Ședință de urgență, submarin nuclear rusesc în Scoția
Digi FM
Julia Roberts, spectaculoasă la brațul lui Biden, la o strângere de fonduri la care au participat și Clooney...
Digi World
Semnalul transmis de corpul tău care te avertizează că nu ar trebui să bei cafea. Poți face un test simplu în...
Digi Animal World
Cât mănâncă pe zi cel mai gras câine din Cehia. Cântărește 125 de kilograme și are aproape un metru înălțime
Film Now
Imagini inedite cu Jason Statham, "dintr-o altă viață". Înainte de a fi durul din filme, a luptat 10 ani la...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...