MAI, o lume a bărbaților în care lucrează 19.000 de femei

Data publicării:
1301 20femei-43513

Teoretic, hărţuirea se pedepseşte, dar puţine femei reclamă acest lucru. În Ministerul de Interne lucrează aproape 20.000 de femei, dar în statistici nu apare niciun caz în afară de cel petrecut recent la Poliţia Olt, unde o agentă şi-a înjunghiat şeful pe motiv că ar fi abuzat-o.

ŞI în Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă lucrează multe femei. Spun că s-au obişnuit cu glumele colegilor.

„Este normal să apară anumite glume, anumite momente de destindere a situațiilor dificile în care ne aflăm uneori, legăm prietenii, avem experiențe de viață comune, dar asta nu înseamnă că s-a depășit vreodată limita bunului simț”, spune cpt. Silvia Voicu, de la ISU.

Se pare însă că La poliţia Olt, această limită a fost depăşită demult. Cel puţin asta susţine agenta care şI-a înjunghiat şeful pentru că ar fi abuzat-o. Multe dintre colegele ei din minister cred că femeia a greşit pentru că a tăcut atât de mult timp.

Unele angajate MAI cred că e un sistem închis, o lume a bărbaţilor, dar nu sunt dispuse să spună acest lucru în faţa camerei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri