Sari la conținut

Militarii români, antrenament alături de cercetașii americani

La exerciţiul Red Dragon 15 participă 238 de militari români din forţele terestre, aeriene şi navale, precum şi 115 cercetaşi din Garda Naţională a Statului Alabama. Generalul-maior Perry Smith, şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama este obşinuit cu drumul acesta. Vine în România încă din 1998 şi are prieteni buni aici printre militari.

Perry Smith, şeful Gărzii Naţionale, Alabama, SUA: Se folosesc tipuri diferite de echipamente cum sunt armele, vehiculele militare, dar, până la urmă, toate fac acelaşi lucru.

Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre: Activitatea aceasta a fost planificată în urmă cu doi ani. A fost pregătită în condiţii foarte bune şi astăzi au demostrat că sunt foarte bine instruiţi.

Militarii români au învăţat de la americani să se organizeze mult mai bine în misiunile de cercetare, dar au fost, la rândul lor, şi profesori pentru trupele pe care le-au găzduit.

Răzvan Osoianu, comandant Compania I Cercetare, Batalionul 528 Cercetare: În primul rând, i-am învăţat condiţiile de supravieţuire, i-am învăţat modul în care se acţionează în câmpul tactic în momentul în care au loc diferite incidente create de către un inamic.

La finalul exerciţiului, românii şi americanii au vizitat expoziţia tactică şi au văzut cum supravieţuiesc cercetaşii în misiunile îndelungate. Fiecare a gustat din prada vânată pe câmp şi pregătită la plită: peşte fript, broaşte, şerpi şi iepure.

Pe aceeași temă