Moldova s-a aflat sub cod galben de ploi. Puţine primării s-au îngrijit să asigure permanenţa pe timp de noapte

Data publicării:
31. Inundatii 30 iun 2006 com. Arbore

La primăria din comuna Vlădeni, judeţul Iaşi, uşa primăriei a fost încuiată noaptea trecută, fără ca cineva să asigure permanenţa. La fel de pustiu a fost şi la primăria din comuna Ţigănaşi.

La Andrieşeni, unde în urmă cu trei luni inundaţiile au făcut ravagii, autoritaţile locale au lăsat în primărie doar paznicul. Omul nu ştia nimic de codul galben.

Aceeaşi situaţie a fost şi în judeţul Bacău. Localitatea Magla din comuna Negri a fost lovită de inundaţii la începutul acestei veri. La trei luni de atunci, autorităţile nu au luat nicio măsură pentru a preveni o eventuală viitură. Asta chiar dacă oamenilor le este frică să nu vină iar potopul.

Judeţul Vrancea, aflat şi el sub avertizare meteorologică, a stat ceva mai bine la capitolul permanenţă pe timp de noapte. Paznicii de la primăriile din Răstoaca şi Vulturu au fost instruiţi să sune la ISU în caz de urgenţă.

Cod galben de ploi a fost şi în județul Suceava. În 2006, în comuna Arbore nouă persoane și-au pierdut viaţa în timpul unei viituri care a venit în plină noapte. Acum, la atenţionarea de cod galben primăria din localitate este închisă.

În schimb, la primaria Iaslovăț se vede că s-a învățat lecția. După inundațiile de acum doi ani "șef" la Comandamentul Pentru Situații de Urgență a fost lăsat paznicul primăriei.

Acesta are numerele de telefon la care trebuie să sune dacă vine apa, cheile de la mașina de pompieri și de la motopompă și tot la el sunt și instrucțiunile pentru orice situație de urgență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri