Video O mină marină a fost descoperită în Delta Dunării. Armata a trimis scafandri în zonă ca să o distrugă

Data actualizării: Data publicării:
mina marina in delta dunarii
Din primele informații, este posibil ca mina să fi fost folosită în Al Doilea Război Mondial. FOTO: ISU

O mină marină a fost descoperită de polițiștii de Frontieră pe brațul Chilia. Ei au alertat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, iar Armata a trimis scafandri specializați în astfel de misiuni pentru a o distruge. După câteva ore de intervenţie, mina a fost preluată, iar autorităţile anunţă că zona este sigură pentru traficul naval.

ACTUALIZARE 16.20 ISU Tulcea a anunţat că mina marină a fost ridicată şi că aceasta este de fabricaţie franceză şi provine din timpul Primului Război Mondial.

“Misiunea echipajelor din cadrul ISU Tulcea şi a MApN fost încheiată în urmă cu scurt timp. Mina marină a fost ridicată de către echipa de scafandri pirotehnicieni ai MApN şi urmează să fie transportată în vederea depozitării în siguranţă. Zona este una sigură în acest moment pentru traficul naval. Mina este de fabricaţie franceză şi provine din timpul Primului Război Mondial”, au precizat reprezentanţii ISU Tulcea.

ȘTIREA INIȚIALĂ Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta acţionează luni, pe braţul Chilia al Dunării, după ce la kilometrul 113, în apropiere de satul Pătlăgeanca, a fost identificat un obiect metalic sferic ce ar semăna cu o mină marină.

Potrivit ISU Delta, prezenţa obiectului a fost semnalată dimineaţa, în jurul orei 9,00, în dreptul km fluvial 113-114, iar ulterior a fost activată echipa pirotehnică a instituţiei şi au fost informate instituţiile statului care pot interveni pentru prevenirea unui eveniment deosebit.

„În acest moment, echipajul pirotehnic a identificat obiectul în dreptul km fluvial 113-114, iar împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră asigură măsuri de monitorizare şi prevenire a unor evenimente până la ajungerea unei echipei de scafandri pirotehnicieni din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care urmează să identifice obiectul şi să stabilească dacă este vorba de o mină marină istorică ori un altfel de obiect”, a menţionat ISU Delta.

Potrivit sursei, ISU Delta a informat Căpitănia Tulcea pentru a aduce la cunoştinţa ambarcaţiunilor din zonă ori a celor care urmează să tranziteze sectorul naval al braţului Chilia al Dunării despre existenţa obiectului şi să acorde o atenţie sporită.

„Recomandăm pe această cale ca toţi conducătorii de ambarcaţiuni să respecte indicaţiile autorităţilor prezente la faţa locului şi să reducă viteza de deplasare”, se arată în informarea ISU Delta.

Din primele informații, este posibil ca mina să fi fost folosită în Al Doilea Război Mondial.

Poliția de Frontieră nu permite niciunei nave să treacă în acea zonă de pe Brațul Chilia.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri