Video Peisaj dezolant pe litoral după furtună. Jumătate dintre copacii doborâți de rafale nu au fost strânși

Data actualizării: Data publicării:
Pompieri Constanta
Vremea rea a făcut ravagii în Constanța. Foto: ISU Dobrogea

Peisaj dezolant în Constanța, după ciclonul Frederico, care a lovit litoralul în weekend cu o putere aproape de cea a unui uragan. Mai bine de 100 dintre copacii doborâți de rafalele uriașe de vânt nu au fost ridicați din parcuri și de pe străzi. În plus, unele acoperișuri stau să cadă și pot oricând să provoace o tragedie.

Iulia Stanciu, jurnalist Digi24: "Deși au trecut 3 zile de la furtuna puternică, încă putem vedea urmele dezastrului. Sunt acești copaci, sunt mai mulți, au lungimi mari, căzuți pe stradă (...) Din păcate, autoritățile nu au reușit să strângă tot ce a rămas în urma furtunii. Din cei 250 de copaci căzuți, nici jumătate nu au fost luați de pe străzi. Au fost eliberate bulevardele principale, dar în parcuri și pe străzi sunt abandonați. În plus, alți 100 de copaci sunt înclinați, în pericol să cadă."

Vremea a făcut ravagii în sudul țării. Constanța și Tulcea au fost în dimineața zilei de duminică sub avertizare cod roșu de vreme rea, ploi abundente și vânt puternic. În municipiul Constanța, străzile s-au transformat în albii de râu, iar șoferii surprinși pe bulevarde au rămas blocați în trafic cu mașinile din cauza autobuzelor electrice care n-au mai putut porni.

Populația a fost avertizată prin trei mesaje Ro-Alert. Oamenii au fost sfătuiți să evite ieșirile. Din cauza furtunii au fost apărut probleme și în sistemul energetic: Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la rețea, iar turbinele eoliene s-au oprit din motive de siguranță. Au fost momente critice și în port, unde o barjă ancorată din dana de pasageri s-a desprins și a fost nevoie de intervenția remorcherelor din zonă pentru recuperarea ei. 

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri