Polițiștii vor urmări traficul din Capitală cu 40 de motociclete

Data publicării:
9 2003politistimoto-53920

După ce o iarnă întreagă au patrulat cu Loganul, poliţiştii motociclişti au turat motoarele pe o vreme frumoasă. Mai întâi, pentru a se acomoda cu vechiul lor „partener de teren”, apoi, pentru a-şi perfecţiona mişcările pe două roţi.

„Aceste antrenamente sunt necesare îmbunătăţirii deprinderilor pe care trebuie să le aibă orice motociclist, pentru că mobilitatea motociclistului rutier e o cerinţă a traficului din Bucureşti”, a declarat Ioana Stancu, purtător de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

40 de motociclete există în dotarea Poliţiei Capitalei. Trei dintre ele vor fi conduse de femei poliţist, proaspăt absolvente, însă, cu multă convingere în ceea ce vor să facă.

Motoarele din dotarea poliţiei au aproape 350 de kilograme, de trei ori mai mult decât o motocicletă obişnuită. Au şi o viteză bună.

Reacţia şoferilor... e o problemă generală cu femeile. Dar nu e o problemă, eu sunt pregătit”, dă asigurări subinspectorul Sendi Adinescu.

Aproape toţi poliţiştii care conduc motoare au o astfel de bijuterie şi acasă. Povestesc că spiritul de motociclist se îmbină cu protejarea legii într-una dintre cele mai periculoase meserii.

Dacă vremea va ţine cu ei, începând de săptămâna viitoare, poliţiştii motocicliştii vor fi în trafic pentru supravegherea vitezomanilor şi pentru intervenţii în cazuri de ambuteiaje sau accidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri