Sari la conținut

Primăria Bucureşti: Bărbatul lovit mortal de pom a ignorat avertizarea că pomul e periculos

Primăria Bucureşti susţine că bărbatul lovit mortal de un copac în Bucureşti nu a ţinut cont de avertizarea existentă că pomul reprezintă un pericol.

„Potrivit declaraţiei familiei sale, bărbatul venise să-i aducă un pachet surorii. În momentul în care a coborât din mașină, I.B a fost lovit puternic de copacul rupt. Chiar dacă în zonă se aflau afișe prinse de o banda de delimitare - prin care se menționa faptul că arborele reprezintă un pericol - bărbatul a ignorat avertizarea, iar crengile copacului aflat în curtea imobilului de pe Șoseaua Viilor - smulse de vânt - l-au accidentat mortal.

La o primă verificare a Direcției Control din cadrul PLMB a reieșit faptul că imobilul în curtea căruia se afla arborele rupt de vânt aparține societății Kandia Dulce SA”, transmite Primăria Bucureşti.

"Toți copacii, precum și cel care a căzut în această seară, și, din nefericire, a omorât un om, Dumnezeu să-l odihnească, care sunt pe spațiul privat, sunt în responsabilitatea respectivilor proprietari de imobile și de curți. Copacii din parcuri și de pe aliniamentele stradale sunt în administrarea ADP-urilor de sectoare care ani de zile au fost ținuți cu avize de toaletare sau defrișare în caz de regres și de declin (...) pentru că unor funcționari, în anii trecuți, le era frică să dea acele avize pentru că săreau toate ONG-urile din București și creau atmosferă și făceau mitinguri și proteste", a spus Firea, la un post de televiziune, citat de Agerpres.

Ea a precizat că, în momentul în care s-a anunțat ciclonul, ADP-urile de la sectoare au prezentat foarte multe dosare de copaci în astfel de situații.

"Noi am dat azi toate avizele, conform legii, și sunt dispusă să suport în următoarele zile toate criticile ONG-urilor din domeniul mediului care nu realizează faptul că o viață de omul este cu mult mai importantă", a adăugat edilul general.