Reguli noi pentru taxiurile de pe Otopeni

Data publicării:
29012013 20aeroport-46564

Până acum, pasagerii erau nevoiţi să aştepte în stradă taxiurile chemate la comandă. Oficialii spun că măsura urmăreşte în primul rând să-i descurajeze pe taximetriştii care îşi racolează clienţii imediat ce ies pe uşa aeroportului şi care adesea practică tarife duble faţă de ceilalţi.

Autorităţile au anunţat că vor muta zona de aşteptare a taxiurilor astfel încât să aibă acces în aeroport doar cele comandate de clienţi. Aeroportul va avea şi o parcare gratuită pentru taxiurile care vin la comandă.

În prezent, taxiurile comandate de clienţi nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri, aceştia fiind preluaţi într-o zonă cu trafic auto intens, unde oprirea este interzisă, iar majoritatea taximetriştilor încalcă frecvent regulile de circulaţie cu privire la interdicţia de oprire sau staţionare. În plus, există taximetrişti neautorizaţi sau interpuşi ai acestora care hărţuiesc pasagerii, iar toate maşinile autorizate practică tariful maximal, de 3,5 lei pe kilometru, a spus Fenechiu.

Totodată, va fi înfiinţată o „zonă de grupare” pentru taxiurile la comandă, cu timp limitat, 15 minute, acces gratuit şi unde şoferii nu au posibilitatea părăsirii autoturismului.

Pentru taxiurile la comandă vor fi amplasate două help-desk-uri, pe fluxul de sosiri, cu panouri informative conţinând numere de telefon ale companiilor de taxi şi tarifele practicate de acestea, precum şi telefoane cu acces gratuit pentru efectuarea comenzilor.

Astfel, pasagerii vor avea posibilitatea să opteze fie pentru un taxi care aşteaptă în faţa terminalului fie pentru o maşină la comandă.

Vom muta zona de așteptare clienți, aceea unde trei taxiuri așteaptă permanent la terminal, o vom muta de pe estacada terminalului sosire, de la etaj, la peronul din fața terminalului sosiri, de la parter. Avem reclamații că taxiurile comandate de clienți nu pot ajunge în apropierea terminalului de pasageri”, a informat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri