Aeroporturile din Iran și-au reluat activitatea, după ce a fost suspendată în urma atacului asupra Israelului

Data publicării:
Zborurile au fost reluate pe aeroporturile din Iran
Zborurile au fost suspendate după atacului Iranului asupra Israelului de sâmbătă noapte. Foto: Shutterstock

Aeroporturile din Iran, inclusiv cele două de la Teheran, şi-au reluat luni activitatea, după ce aceasta  fusese suspendată sau perturbată de atacul iranian împotriva Israelului, a anunţat agenţia oficială IRNA, potrivit AFP, relatate de Agerpres. 

IRNA a transmis că: „Zborurile de la aeroportul internaţional Imam Khomeini din Teheran au revenit la normal” începând de la ora 06:00 (02:30 GMT). Aceasta a mai adăugat și faptul că situaţia a revenit la normal și pe aeroportul Mehrabad din Teheran şi pe cele din oraşele Tabriz, Mashhad  şi Shiraz. 

Iranul suspendase activitatea acestor aeroporturi ca măsură de precauţie după ce a lansat un atac fără precedent cu drone şi rachete în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva teritorului israelian, ca răspuns la lovitura israeliană împotriva consulatului iranian la Damasc de la 1 aprilie. Potrivit unor experţi, autorităţile israeliene nu excluseseră, înainte atacului Teheranului, să lovească teritoriul iranian, vizând probabil instalaţii militare sau nucleare.  

Câteva companii aeriene, precum Lufthansa, şi-au suspendat zborurile spre Iran înainte de atac, în timp ce altele au luat decizia să nu mai survoleze teritoriul ţării. De asemenea, mai multe ţări din regiune, printre care Israel, Irak, Liban şi Iordania, şi-au închis spaţiul aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică, dar l-au redeschis duminică. 

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri