Salarii mari, pentru vorbitori români de chineză, persană sau arabă

Data publicării:
13032013 20limbi 20straine-54619

Georgiana a fost fascinată încă de mică de limba arabă, iar atunci când a trebuit să-şi aleagă profilul facultăţii nu i-a fost deloc greu.

„Intenţionez să mă ocup de latura de cercetare, documentare, nu neaparat ziaristică, dar redactare de articole”, a mărturisit Georgiana Focşinianu.

Învățarea unei astfel de limbi poate deschide mai multe uşi, cred tinerii.

„M-am gândit la ideea că voi avea mai multe oportunităţi având în vedere că este o limbă căutată, este o limbă rară şi dacă mă voi pregăti îndeajuns, voi avea şi alte zone pe care să pot să le accesez”, a explicat Ionuţ Popescu.

Numai la Facultate de Limbi Străine din Capitală, numărul celor care s-au înscris la cursurile de limbi orientale s-a dublat în ultimii ani, ajungând la peste o mie faţa de câteva sute în anii trecuţi.

„Am avut candidaţi în număr foarte mare la limbile orientale. Ideea de a urma o astfel de limbă este legată şi de faptul că există şansa ca după ce termini să-ţi găseşti mai repede decât colegii care au făcut limbi obişnuite”, a declarat Laura Sitaru, prodecan al Facultăţii de Limbi Srăine.

Şansele tinerilor care vorbesc astfel de limbi cresc la angajare, sunt de parere și specialiștii în resurse umane.

„Dacă ştiu limba respectivă constituie un avantaj şi pot să treacă în faţa altor candidaţi”, afirmă George Butunoiu, specialist în resurse umane.

Salariile pot ajunge în astfel de cazuri şi până la 3.000 de euro. Cel mai bine câştigă vorbitorii de limba chineză, arabă şi persană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri