Sute de copite şi un craniu de cal au fost găsite în apele Siretului

Data publicării:
wallpaper cai-in-turma

Din albia şi de pe malul râului Siret, pompierii au strâns 200 de copite şi un craniu de cal. Primul ipoteză a autorităţilor a fost că acestea provin de la un abator aflat la câţiva kilometri, amendat vara trecută de Garda de Mediu pentru că a aruncat organe şi sânge de animale pe un câmp din apropiere.

"Nu ştiu. Noi avem şi incinerator propriu, de ce le-am arunca... Nu ştiu dacă cineva ne suspectează, dar noi nu am tăiat niciodată şi nu tăiem cal. Sută la sută nu sunt de la noi”, a declarat administratorul abatorului, Vasile Pleşca.

Poliţiştii vor face verificări la toate abatoarele autorizate din Suceava şi Botoşani, dar autorităţile iau în calcul şi varianta ca animalele să fi fost sacrificate într-un loc improvizat.

„Am convocat grupul tehnic de suport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care gestioneză problema. Vom vedea sursa acestor reziduuri care au fost semnalate în albia râului Siret”, a anunţat prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu.

Specialiştii au precizat că rămăşiţele descoperite nu reprezintă un pericol pentru mediu sau sănătatea oamenilor. Pentru a preveni orice riscuri, resturile de animale vor fi incinerate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri