Tatăl unui repetent a intrat în școală și a amenințat directoarea că îi omoară copiii. Bărbatul mai are dosare penale pentru amenințare

Data publicării:
scoala elevi fuga hol 170911_AN_SCOLAR_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Tatăl unui elev repetent de la școala din Todirești, județul Iași, a intrat în școală și a amenințat-o pe directoare că îi omoară copiii, supărat că a primit o amendă de la Poliție, tot din cauza unui scandal. Bărbatul de 46 de ani este cercetat penal în două dosare, pentru amenințare.

Bărbatul de 46 de ani a intrat în Școala din comuna Todirești, joi, în jurul orei 16.00, în timpul orelor de curs și, într-o discuție avută cu directoarea școlii, bărbatul a amenințat-o pe femeie că îi omoară copiii.

Individul a fost scos din școală fără probleme, însă, la poartă, potrivit unor surse, s-a întâlnit cu o profesoară pe care a amenințat-o că îi distruge mașina.

„A adus amenințări cadrelor didactice și a directoarei, incidentul a fost unul doar verbal. Nu este prima dată când face scandal, a mai avut un incident care a fost raportat la poliție. Copilul este unul problemă, nu frecventează școala, a venit câteva ore în noiembrie prima dată în acest an școlar. Atunci s-a declanșat și scandalul cu tatăl lui. Bărbatul era beat și prima dată când a venit la școală și în urma acțiunilor sale a primit amendă de la poliție. Acum cerea socoteală cadrelor didactice și le cerea să își retragă plângerea ca să nu mai plătească amenda", a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, Cristina Puiu, directoarea școlii din Todirești.

În urma incidentului de la sfârșitul anului trecut, bărbatul de 46 de ani a fost amendat cu 6.000 de lei. Acum, potrivit unor surse, bărbatul a fost din nou amendat și este cercetat în două dosare penale pentru amenințare.

Situația a fost semnalată și de către reprezentanții sindicali ai cadrelor didactice din Iași.

„A intrat în Școala din Todirești unde a recurs la amenințări grave care vizau: distrugerea unor bunuri personale ce aparțin profesorilor (mașini), dar și la amenințări cu moartea la adresa copiilor doamnei director. Nu este prima dată când acest personaj intră și amenință cadrele didactice, dar de această dată considerăm că lucrurile sunt foarte grave", susține Laviniu Lăcustă, președinte al USLIP Iași.

Acesta solicită și Parlamentului să adopte în regim de urgență Legea privind protecția cadrelor didactice.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri