Taxele şi impozitele locale pentru Bucureşti rămân la fel și în 2013

Data publicării:
18122012 20buget 20bucuresti-39343

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu două amendamente, unul privind scutirea cu 95 la sută de la plata impozitelor a autovehiculelor hibride şi electrice care au clasa de poluare euro 4. Astfel că, posesorii de mașini electrice și hibrid beneficiază în continuare de o scutire la impozitul pentru autovehicul de 95%.

Al doilea amendament prevede ca pentru vehiculele înregistrate cu o capacitate cilindrică mai mică de 4.800 de centimetri cubi, cu excepţia autovehiculelor, se va percepe o taxă de trei lei la fiecare 200 de centimetri cubi, iar pentru vehiculele înregistrate cu o capacitate cilindrică mai mare de 4.800 de centrimetri cubi se va percepe o taxă de cinci lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi, potrivit MEDIAFAX.

Nu putem să încărcăm taxele și impozitele locale nici măcar cu indicele de inflație, deoarece 2013 va fi un an foarte greu, așa cum spun finanțiști. Domnilor consilieri, puteți să le măriti, dar cu riscul de a nu încasa”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Totodată, pentru vehiculele înregistrate fără capacitate cilindrică evidenţiată, cu excepţia autovehiculelor, se va percepe o taxă de 100 de lei pe an.

Bucureştenii care vor plăti anticipat, până la 31 martie 2013, impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport, vor beneficia de o reducere de zece la sută din suma datorată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri