Cine este tânărul ucis de elicea unei parapante. Bogdan era unul dintre cei mai experimentați motoparapantiști din țară

Data actualizării: Data publicării:
bogdan avram

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a murit după ce a fost lovit în zona capului de elicea unei parapante cu motor, în timp ce verifica o defecţiune a aparatului de zbor.

Potrivit poliţiştilor, Bogdan Avram se afla împreună cu mai mulţi prieteni în zona localităţii Gelu, comuna Variaş din judeţul Timiş. La un moment dat i s-a părut că are o defecţiune la motorul parapantei şi s-a oprit pentru a verifica, moment în care elicea a pornit, lovindu-l mortal în zona capului.

La locul accidentului au sosit mai multe echipaje medicale, însă, în ciuda manevrelor de resuscitare, doctorii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, astfel că au constatat decesul acestuia. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să stabilească exact împrejurările producerii accidentului.

Tânărul era unul dintre cei mai experimentați motoparapantiști din vestul țării. „Avea un echipament nou, foarte bine întreţinut. Pentru el, zborul devenise un mod de viaţă. Nu mai era o pasiune. Avea sute de ore de zbor la activ”, a declarat un prieten al lui Bogdan, pentru Adevărul. Timişoreanul a explicat şi modul în care a avut loc tragicul accident în care prietenul său şi-a pierdut viaţa.

"În momentul în care a aterizat şi-a dat echipamentul jos şi, fiind foarte meticulos, a pus paramotorul pe lada de transport. Dacă îl pui pe iarbă şi îl porneşti, rişti să prindă iarbă sau pietricele şi să ciobească frontul de atac al elicei. El a pus paramotorul pe lada de transport şi l-a pornit. În momentul în care l-a turat, elicea a produs forţă şi l-a dat (n.r. paramotorul) în faţă. În momentul acela s-a răsturnat şi a căzut efectiv pe el, lovindul-l în cap”, a explicat timişoreanul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri