Tiruri blocate la graniţa greco-bulgară. Patronul unei firme de transport: „Cozile au până la 40 de km. Din România nu a venit nimeni să ne întrebe nimic”

Data publicării:
COADA GRANITA CAPTURA

La rândul său, guvernul de la Sofia recomandă ocolirea punctelor de trecere a frontierei cu Grecia şi folosirea unor rute alternative prin Macedonia.

Totul a început cu protestele fermierilor greci de la sfârşitul lunii ianuarie, nemulţumiţi de noile taxe impuse de guvernul de la Atena şi de reforma sistemului de pensii. După câteva zile, transportatorii bulgari au blocat partea lor de graniţă, furioşi pentru că protestul grecilor le dă peste cap programul de transport.

Potrivit MAE, în acest moment nu se întrevăd condiţii pentru deblocarea rapidă a vămilor dintre Grecia şi Bulgaria.   

Patronul unei firme de transport din România a descris pentru Digi24 situaţia în care se află şoferii români de tiruri, blocaţi la vămi: „Această grevă durează de două săptămâni, a fost atunci cel mai greu. Sunt pierderi mari. Din partea României nu a venit nimeni să ne întrebe, nu ştiu cât a fost informat ministrul transporturilor. Nu ştim când se va debloca vama. Cozile sunt până la 30 – 40 km. Şoferii nu au toalete, magazine de unde să îşi cumpere mâncare, motorina se consumă, sunt plecaţi de o săptămână.

Autorităţile din România nu le-au dus nimic, nu s-a anunţat nimic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri