Trei eleve din Hațeg s-au luat la bătaie cu pumnii și picioarele pentru că una din ele a întârziat autobuzul școlar

Data publicării:
copil care se apara intinzand palmele
Foto: Guliver/GettyImages

Două eleve cu vârstele de 16 şi 17 ani, din oraşul Haţeg, au luat-o la bătaie, pe stradă, pe o colegă de 17 ani, pe care au lovit-o cu pumnii şi picioarele, ulterior în conflict intervenind şi sora victimei, care le-a agresat, la rândul ei, pe primele fete, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Din datele preliminare ale anchetei poliţiştilor, unul dintre motivele care ar fi dus la declanşarea spontană a conflictului de pe stradă ar putea fi faptul că microbuzul cu care elevele fac naveta la şcoală ar fi întârziat din cauza uneia dintre fete, potrivit Agerpres.

Potrivit cercetărilor, conflictul a izbucnit pe o stradă din apropierea şcolii în care învaţă cele trei adolescente şi apoi a continuat în incinta unităţii de învăţământ, iar ulterior pe o altă stradă din oraş.

La început, cele două fete de 16 şi 17 ani au lovit-o cu pumnii şi picioarele pe eleva de 17 ani, chiar înainte de a începe ziua de şcoală. Zece minute mai târziu, minora agresată şi-a contactat sora, în vârstă de 23 de ani, cerându-i ajutorul. Tânăra de 23 de ani a venit şi a intrat într-o sală de clasă, unde a agresat-o pe una dintre fetele care i-ar fi lovit sora.

Puţin mai târziu, cele două surori s-au întâlnit pe stradă şi cu o fată de 16 ani, care ar fi participat la agresiunea iniţială, precum şi cu o prietenă a acesteia, ambele fiind lovite cu pumnii şi picioarele.

„În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, cercetările urmând a stabili circumstanţele comiterii faptei şi participaţia concretă a fiecărei persoane bănuite”, a precizat IPJ Hunedoara.

Poliţiştii menţionează că şcoala la care au avut loc actele de violenţă a fost verificată periodic de către structurile de ordine şi siguranţă publică ale Poliţiei şi Jandarmeriei, fiind desfăşurate activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona adiacentă unităţii de învăţământ. Ultima menţiune din registrul destinat siguranţei şcolare a fost înregistrată pe 30 ianuarie, dată la care poliţiştii din cadrul Poliţiei Haţeg au desfăşurat o acţiune preventivă cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţă în Şcoală.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri