Trei milioane de dolari falși au fost la un pas să ajungă pe piață. Poliția a prins în flagrant gruparea care îi fabrica

Data actualizării: Data publicării:
bani-falsi-politie
Sursă foto: Poliția Română

Poliția a ridicat aproape trei milioane de dolari falși, pe care o grupare de români se pregătea să îi pună în circulație în țara noastră.

Polițiștii din Botoșani au făcut luni și marți șapte percheziții domiciliare în județ, într-o anchetă în care mai multe persoane erau bănuite de punere în circulație de monedă străină și înșelăciune. 

În urma cercetărilor s-a aflat că, în perioada martie – iulie 2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din județul Botoșani, ar fi făcut mai multe schimburi valutare în care ofereau bancnote de 100 și 50 de dolari și euro, care nu aveau elementele de siguranță specifice celor autentice, mai multor persoane din județ. Acestea din urmă ar fi încercat să le schimbe ulterior la case de schimb valutar.  

Polițiștii l-au prins în flagrant delict pe un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Dorohoi, care avea la el 25 de bancnote de 100 și 50 de euro, precum și 9 telefoane mobile.

La percheziții au fost găsite 2,8 milioane de dolari și 70.000 de euro, în bancnote false.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 8 telefoane mobile și 4 cartele sim. 

Nouă persoane au fost duse la audieri, trei fiind reținute. Ulterior, cele trei persoane au fost arestate preventiv.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri