Trupul îmbălsămat al lui Chavez, depus la Muzeul Militar din Caracas

Data publicării:
0903 20chavez-53790

Vicepreşedintele Nicolas Maduro a început ceremonia prin aşezarea pe sicriul fostului preşedinte a sabiei lui Simon Bolivar, modelul politic prin excelenţă al lui Hugo Chavez.

Peste 30 de şefi de stat şi de guvern au luat parte la funeraliile organizate vineri în Caracas. Printre ei, preşedinţii Cubei, Argentinei şi Braziliei, dar şi preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko, şi liderul de la Teheran, Mahmoud Ahmadinejad, un bun prieten de-al lui Hugo Chavez.

Rusia a fost reprezentată de ministrul de Externe, Serghei Lavrov, în timp ce statele Uniunii Europene nu au trimis delegaţii de prim rang. Spania a fost reprezentată de prinţul moştenitor Felipe, iar din partea Statelor Unite au venit însărcinatul cu afaceri al ambasadei americane din Venezuela şi un congresman.

Sute de mii de venezueleni au format cozi uriaşe pentru a putea participa la ceremonia funerară.

După moartea lui Chavez, ţara va fi condusă de vicepreşedintele Nicolas Maduro.

Hugo Chavez s-a stins din viață pe 5 martie, la vârstă de 58 de ani, după o luptă de doi ani cu cancerul. În semn de respect pentru liderul socialist, Cuba, Ecuadorul, Argentina, Brazilia, Chile şi Haiti au decretat trei zile de doliu naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri