News Alert Un avion cu 200 de oameni la bord a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni din cauza unei amenințări false cu bombă

Data actualizării: Data publicării:
Avion la un terminal al Aeroportului Otopeni.
Aeroportul Otopeni. Foto: Bucharestairports.ro

Este alertă la Aeroportul Otopeni, după ce un avion care a decolat din Turcia a aterizat de urgență, în urma unei alerte cu bombă. Informația a fost confirmată de SRI.

ACTUALIZARE 00.15 Aeronava Pegasus Airlines a decolat la ora 23:36 cu destinaţia Bonn-Koln, Germania, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

ACTUALIZARE 21.44 SRI a anunțat că amenințarea cu bombă nu se confirmă.

ACTUALIZARE 20.13. Potrivit SRI, amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), iar acesta a contactat pilotul, ccare este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă aterizează de urgență sau nu. În acest caz a decis să aterizeze de urgență pe Otopeni.

La bord sunt 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului. În acest moment, toți pasagerii sunt în afară oricărui pericol.

ACTUALIZARE 19.33. Potrivit conducerii Aeroportului Otopeni, este vorba despre o aeronavă Airbus 321neo, aparținând companiei Pegasus Airlines, care efectua cursa Istanbul – Dusseldorf.

Traficul aerian pe aeroport nu a fost afectat, se decolează și se aterizează în siguranță.


Avionul, care avea ca destinație Dusseldorf, a cerut permisiunea de a ateriza de urgență pe Aeroportul Otopeni în urma unor informații că la bordul aeronavei ar fi fost amplasată o bombă, un dispozitiv artizanal improvizat.

Laa bordul aeronavei se află peste 100 de persoane.

În acest moment este aplicată procedura de urgență în astfel de cazuri, coordonată de ofițeri antitero din cadrul SRI.

Pasagerii și membrii echipajului vor fi evacuați și vor rămâne pe pistă pentru a fi verificați. Apoi vor fi duși într-un spațiu sigur, cât timp vor fi verificate avionul și bagajele.

Operațiunea ar urma să dureze câteva ore.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri