Un militar a fost găsit împușcat în cap. Sunt luate în calcul varianta sinuciderii și a unui accident

Data publicării:
pistol wikipedia-1

Actualizare ora 19:00 Adrian Toader lucra din 2008 la unitatea militară din Târgu-Jiu. De dimineaţă, cu 15 minute înainte de a ieşi din tură ar fi încercat să-şi cureţe arma. După ce a scos încărcătorul pistolului, militarul nu a observat că pe ţeavă mai rămăsese un glonţ.

Militarul a fost găsit mort în postul de pază de către un coleg, în această dimineaţă, în jurul orei 9. Trebuia sa fie schimbat din tură după 12 ore de lucru. Colegul lui l-a găsit împuşcat în cap şi a sunat imediat la 112.

„Nu se putea face absolut nimic, întrucât era plagă prin împușcare cu decerebrare”, a declarat Dan Vâlceanu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță.

Poliţiştii iau însă în calcul şi varianta sinuciderii, chiar dacă familia şi colegii spun că nu ar fi avut niciun motiv să îşi ia viaţa.

Maiorul Dorin Dumitru, ofițer de relații publice, spune că militarul avea un comportament normal.

Militarul în vârstă de 26 de ani va fi înmormântat cu onoruri militare.

Actualizare 15:00: Arma militarului din Târgu Jiu care a fost găsit împuşcat în cap în această dimineaţă în unitatea militară la care lucra s-ar fi descărcat accidental. Soldatul a vrut să-şi cureţe pistolul susţin surse din interiorul unităţii.

Datele anchetei de la această oră îi determină pe colegii militarului să spună că nu este vorba de o sinucidere ci despre un accident. El se pregătea să iasă din tura de pază și și-ar fi curățat arma din dotare, iar când a scos încărcătorul din pistolul mitralieră nu ar fi observat că pe țeava armei mai rămăsese un glonț, astfel că arma s-ar fi declanșat accidental. 


Anchetatorii se află la fața locului și încearcă să afle care sunt cauzele care au dus la decesul militarului de 26 de ani.

Se ia în calcul varianta sinuciderii, pe care medicii o confirmă. Soldatul a fost găsit în punctul de pază, de către un coleg care a apelat serviciul de urgență 112.

Militarul era angajat la unitatea din Târgu Jiu din anul 2008 și avea un comportament normal, potrivit ofițerului de presă al secției militare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri