Un urmărit penal, numit la MAI: Constantin Manoloiu, noul şef al Corpului de Control

Data publicării:
2602 20manoloiu-51689

Constantin Nicolae Manoloiu a ocupat până în prezent funcţia de şef al Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Bucureşti.

Cum au fost rotite funcțiile

„Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, începând cu data de 26 februarie a.c., chestor de poliție Constantin Manoloiu, care a îndeplinit, anterior, funcția de director al Direcției pentru Evidența Persoanei și Administrarea Bazelor de Date, a fost împuternicit în funcția de director general al Corpului de Control al Ministrului”, se arată în comunicatul MAI.

Constantin Manoloiu a fost numit în funcția deținută anterior de chestorului de poliţie Aron Ioan, care, începând de azi, va fi inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

Fostul șef al IPJ Brașov, chestorul de poliţie Oprea Florea, a fost împuternicit ca de azi să îndeplinească funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei Române.

În funcția deținută de Constantin Manoloiu, cea de director al Direcției pentru Evidența Persoanei și Administrarea Bazelor de Date, a fost împuternicit, tot de azi, comisarul șef de poliție Gina Laura Cușa.

De ce este acuzat Constantin Manoloiu

El este urmărit penal împreună cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor InterneIoan Căbulea în „Dosarul referendumului”, instrumentat de Ministerul Public. Şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei şi secretarul de stat ar fi semnat adrese transmise către Curtea Constituţională a României prin care nu şi-au asumat numărul de alegători de pe listele electorale permanente pentru referendumul privind demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu, din 29 iulie 2012.

Potrivit procurorilor, Victor Paul Dobre i-a solicitat lui Constantin Nicolae Manoloiu să întocmească un înscris în care s-a consemnat că „Ministerul Administraţiei şi Internelor nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”, în condiţiile în care tocmai acest minister, prin Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, a fost îndrituit de Guvernul României prin Hotărârea de Guvern nr. 682/7.07.2012 să selecteze şi să prelucreze datele privind cetăţenii cu drept de vot, să le tipărească şi să le pună la dispoziţia primarilor.

În dosar a fost audiat ca martor şi fostul ministru de Interne, Ioan Rus, care şi-a dat demisia de la conducerea instituţiei odată cu Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administraţie.

Ştirea se actualizează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri