Unchiul Alexandrei a cerut de la MAI un raport cu toate cazurile de dispariție din ultimii 30 de ani

Data publicării:
cumpanasu digi

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani care a fost dată dispărută săptămâna trecută și care se presupune că a fost ucisă în Caracal, a cerut de la Ministerului de Interne un raport cu privire la toate cazurile de dispariții de persoane din România din ultimii 30 de ani.

„E vorba despre verificări din 1990 până azi, a tuturor cazurilor de dispariții de persoane, caz cu caz, ca să reliefeze modul în care angajatii MAI, vorbim de poliția de la nivelul comunelor, orașelor, județelor, au acționat în aceste cazuri”, a spus Cumpănașu, care s-a întâlnit cu ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor.

„Când această radiografie va fi realizată și vom ști că angajații nu și-au făcut datoria, ei vor trebui demiși și trimiși către Parchet”, a mai spus Cumpănașu.

„Solicit efectiv verificarea până la nivelul șefului de post de poliție din comună per persoană dispărută, cu măsurile luate de către fiecare agent, până la șeful Poliției române din acea perioadă. Sunt conștient că în aceste momente răscolesc cele mai tenebroase zone ale interlopismului din România, ale clanurilor, legăturilor dintre polițiști și aceștia, dar dacă nu se face, nu se va realiza nicio schimbare”, a adăugat unchiul Alexandrei.

Alexandra Măceșanu (15 ani) a dispărut miercuri, după ce a luat o mașină de ocazie. În același mod a dispărut în aprilie 2019 și Luiza Melencu (18 ani). Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-și anunța răpirea. Dincă și-a recunoscut duminică faptele și a spus le-a omorât pe fete și că a ars cele două cadavre. El este cercetat acum pentru omor calificat, viol și trafic de minori.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri