Sari la conținut

Victor Ponta, despre gazele de șist: Trebuie respectate standardele de mediu, dar dacă ai o resursă, trebuie sa o foloseşti

„Situatia creata de conflictul din Ucraina a creat o teamă şi scopul vizitei mele a fost de a arăta că România este stabilă, că toate investiţiile sunt garantate și că de fapt ajută și țările din regiune să depindă cât mai puțin vulnerabile la presiunea Rusiei”, a spus el.

Întrebat despre problema gazelor de șist, Victor Ponta a răspuns: „Trebuie respectate standardele de mediu, dar în acelaşi timp trebuie să-ţi foloseşti resursele. România, ca şi Polonia şi ţările din apropierea Rusiei, a înţeles că dacă ai o resursă, trebuie sa o foloseşti”.

El a adăugat că Statele Unite sunt deja cel mai mare producator de gaze.

Vă dați seama ce înseamnă asta pentru economia americană, pentru siguranța lor”, a adăugat el.

Victor Ponta a discutat cu reprezentanții companiilor energetice și despre redevențe.

Noua lege este discutată în primul rând cu Banca Mondială, cu FMI, va fi pusă în dezbaterea mediului de afaceri la începutul anului viitor. Acea obligație a statului român de a nu modifica sistemul redevențelor expiră pe 31 decmebrie 2014 și va oferi în primul rând predictibilitatea, adică cei ce vin sa investească știu foarte clar cum își recuperează banii și ce datorii au de plătit”, a spus el.

Pe aceeași temă