VIDEO. Protest cu îmbrânceli la Cotroceni

Data actualizării: Data publicării:
cotroceni protest portocala - inquam ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Câteva zeci de persoane care participau, sâmbătă, la un protest în faţa Palatului Cotroceni, s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Protestul intitulat „Eu merg la portocale” este organizat de Initiaţiva Civică 3.0 a fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir. La eveniment este prezent şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu, care a declarat că preşedintele Iohannis este singurul care „nu a auzit de portocalele de Ploieşti” (aluzie la procurorul Mircea Negulescu - n.r), afirmând că şeful statului este „într-o derută logică totală”.

Citiţi şi: ”Adevăratul motiv pentru care Dragnea și Tăriceanu nu mai îndrăznesc să se atingă de Kovesi”

În jur de 50 de persoane erau adunate, în jurul orei 16:00 la Palatul Cotroceni strigând diverse lozinci legate de dezvăluirile făcute în urmă cu câteva zile de fostul deputat Vlad Cosma care susținea, aducând ca probe diverse înregistrări, că fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiești, dar și șeful acestuia, Lucian Onea, au fabricat probe în dosare deschise pe numele unor cunoscuți oameni de afaceri și politicieni.

Poliția dirijează traficul rutier pentru a nu exista incidente.

Manifestarea a început la ora 15:00. Mobilizarea s-a făcut, în principal, pe reţelele de socializare unde a fost creat evenimentul „Eu merg la portocale”. Manifestanţii spun că au portocale „bune, nu de la Ploieşti”, făcându-se aluzie la procurorul DNA Mircea Negulescu, zis „Portocală”.

„Într-un singur loc din ţară, aici, la Palatul Controceni, se pare că nu s-a auzit de portocalele de Ploieşti. Domnul Iohannis este într-o derută logică totală, lucru care este foarte grav pentru toată lumea, indiferent ce simpatii politice avem. Domnul Iohannis a spus că nu a ascultat probele audio, că nu a citit nici stenogramele, dar s-a pronunţat că este o încercare foarte jalnică a unor penali. Atunci de ce te exprimi, de unde ştii ce vorbeşti?”, a spus deputatul Liviu Pleşoianu, citat de News.ro.

La rândul său, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a precizat că nu este vorba despre numărul de manifestanţi care ies în faţa Palatului Controceni, ci despre mesajul pe care aceştia doresc să-l transmită. El a spus că „fiecare om are dreptul la o judecată corectă” şi a apreciat că „abuzurile trebuie să înceteze”.

Mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi sunt la faţa lolcului.

Urmăriți mai jos și o galerie foto de la protest:

portocala protest cotroceni inquam ganea
portocala protest cotroceni inquam ganea

Credit foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri