VIDEO. Vacanță de coșmar pentru mai mulți români jefuiți în Grecia. O familie s-a bucurat doar o noapte din tot sejurul

Data actualizării: Data publicării:
masina cu geamul spart
Vacanța s-a terminat la Poliție pentru două familii de români care și-au petrecut concediul în Grecia. Foto: Captură TV Digi24

Vacanța s-a terminat la Poliție pentru două familii de români care și-au petrecut concediul în Grecia. Au rămas fără bani, documente și alte obiecte de valoare după ce au căzut pradă hoților.

Vacanța de 14 zile în Grecia s-a transformat într-o clipă într-un coșmar pentru un cuplu de români după ce le-a fost spartă mașina. Aceasta era chiar în parcarea hotelului din Halkidiki, unde fuseseră cazați. Hoții au acționat în câteva minute, cât timp cei doi erau la recepție. A fost suficient pentru tâlharii care au luat tot ce au putut din mașină. Au furat două laptopuri și o valiză plină cu lucrurile celor doi.

Nu sunt singurii români care și-au petrecut vacanța dând declarații în fața polițiștilor din Grecia. Claudia și familia ei s-a bucurat de o singură noapte liniștită la un hotel de 5 stele din Thassos, pentru că a doua zi și-a dat seama că din portofelul pe care l-a lăsat în seiful din cameră, le lipsesc 1.000 de euro.

Claudia: Am contactat managerul, și dânsul ne spunea că este imposibil, pentru că își cunoaște angajații și nu se poate întâmpla așa ceva în hotelul lui. Apoi am contactat poliția, a venit poliția, a verificat dacă, cumva, seiful a fost forțat și ne-au chemat în următoarea zi la secție.

A venit și... cred că era șeful poliției, care a zis că se poate vedea după intrările care au fost în cameră, să se scoată un raport.

La poliție am înțeles că managerul i-a spus că are o problemă, pentru că nu poate să scoată raportul bun, și o să cheme o firmă specializată.

Și în rest... nu ne-au mai răspuns, managerul nu face nici măcar o investigație.

Pentru a nu cădea pradă hoților când sunt în vacanță, polițiștii au mai multe recomandări pentru turiști.

Elena Ghebaură, reprezentant Poliția Română: Să nu aibă asupra lor sume mari de bani cash, de preferat ca acestea să se afle pe carduri, pentru a efectua plățile în siguranță. De asemenea, turiștii să nu își ia asupra lor, în vacanțe, obiecte de valoare.

Pericolul este mai mare în zona continentală decât în insule, spun specialiștii. În general, furturile de mașini apar în zonele în zonele rău famate din Atena, Salonic sau Halkidiki.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri