Vremea a ales de alegeri. Tur de locații cu 12 jurnaliști Digi24

Data publicării:
0912tur 20locatii-37769

Digi24 vă ţine în continuare conectaţi la actualitate, cu un tur prin toate regiunile istorice ale României. 12 corespondenţi Digi24 din tot atâtea judeţe oferă toate detaliile despre câţi români şi-au exercitat dreptul la vot, ce incidente au fost în zonele respective, dar şi alte lucruri inedite petrecute la vot.

IAȘI. În capitala Moldovei a fost toata ziuă frig şi-a plouat. Cu toate acestea, ieşenii au ieşit în număr mai mare la vot decât în urmă cu patru ani.

CLUJ-NAPOCA. Județul Cluj se află printre codașele în topul prezenței la vot. Până la ora 14:00 au votat mai puțin de 15% dintre cei care au acest drept. Şi ziua nu a fost lipsita de incidente. Locțiitorul președintelui unei secții de vot a fost surprins în stare de ebrietate de prețedintele secției.

CONSTANȚA. La Constanța a fost o zi de vot fără incidente și cu o prezență la urne peste media pe țară. Constănțenii au ieșit în număr mare la vot, în ciuda vremii rele.

ORADEA. În vestul ţării, iarna a reuşit să împiedice o mare parte din cei peste o jumătate de milion de bihoreni să treacă prin secţiile de votare. Practic, doar una din cinci persoane cu drept de vot şi-a exercitat acest drept.

BACĂU. În judeţul Bacău, prezența la vot a fost de 20,46 la sută, ceea ce înseamnă că aproximativ 150.000 de oameni și-au exprimat opțiunea politică .

TIMIȘ. Judeţul Timiş este codaş la vot. Şi nu e prima oară când se întâmplă aşa. De data aceasta e de vină şi ninsoarea care nu încetează de ieri dimineaţă.

BUZĂU. În acest judeţ, aproape 20% dintre alegători şi-au exercitat dreptul de vot. Dar au fost şi incidente. Un alegător a descoperit că altcineva a votat în locul lui, iar un buzoian şi-a dorit o amintire de la urne, aşa că şi-a fotografiat buletinul de vot.

ARAD. În Arad a nins 24 de ore în continuu. Câteva drumuri au fost blocate, iar prezenţa la vot este aproape cea mai slabă din ţară.

CRAIOVA. În Dolj, vremea nu i-a împiedicat pe oameni să meargă la vot, dar ei nu s-au grăbit la urne. Şi s-au înregistrat şi incidente. Un bărbat a fost prins cu mai multe buletine de vot, iar dintr-o altă secţie au dispărut două ştampile.

BRAȘOV. În inima ţării, la Braşov, vremea a fost ceva mai blândă, iar oamenii au ieşit în număr destul de mare la vot. Au fost şi câteva incidente, însă minore. Faţă de alegerile de acum patru ani, de data aceasta braşovenii au fost mai conştiincioşi.

ARGEȘ. Zăpada a creat probleme alegătorilor şi în Argeş, unde o secţie de vot s-a deschis cu întârziere din cauza nămeţilor.

SIBIU. Sibienii nu s-au prea înghesuit să voteze. Din cauza vremii, pentru ca a nins încontinuu, cei mai mulți au preferat fie să stea acasă, fie să dea o tură pe pârtiile de schi de la Păltiniş, deschise chiar de alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri