Zece tinere din România, obligate să se prostitueze în Belgia și Germania. Cât au câștigat proxeneții

Data publicării:
fata trista in semiumbra
Foto: Guliver/GettyImages

Procurorii DIICOT din Călăraşi au descoperit o rețea de proxenetism din Călăraşi şi Brăila, care trafica tinere în Belgia și Germania. Joi, anchetatorii au făcut mai multe percheziții. În total, 86 de persoane au fost duse la audieri.

Procurorii „au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza teritorială a județelor Călărași și Brăila, la locuințele a 5 suspecți, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, pe raza județelor Călărași și Brăila a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membrii au acționat în mod coordonat, în ceea ce privește recrutarea mai multor tinere, în vederea plasării acestora pe pieţele de prostituţie din Germania și Belgia, precum şi al obţinerii unor foloase materiale substanţiale din activităţile de prostituţie desfăşurate de acestea”, se precizează într-un comunicat DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, zece tinere s-au prostituat în folosul rețelei, transferând în țară, prin sistemele de transfer rapid, aproximativ 333.742 euro.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri, acte de proprietate, sume de bani și bijuterii din aur”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri