Zi tensionată la Pungești. Zeci de localnici care se opun explorării gazelor de șist s-au bătut cu jandarmii

Data publicării:
pung

Un bărbat care s-a îmbrâncit cu jandarmii se plângea de faptul că aceștia i-au împiedicat protestul ilegal. Nu a renunţat însă la idee şi a forţat cordonul forţelor de orine.

În aceeaşi situaţie a fost şi o femeie, care a ignorat recomandările jandarmilor. A fost rugată să părăsească perimetrul companiei americane.

Incidentele au început la ora 4 dimineaţă, când reprezentanţii companiei Chevron au adus utilajele pe terenul concesionat pentru a relua explorările, după o lună şi jumătate de absenţă.

Localnicii s-au adunat imediat, ca la un semn, şi au vrut să împiedice lucrările. Perimetrul era înconjurat de garduri de protecţie şi 250 de jandarmi îl păzeau.

Mulţimea şi-a ieşit din minţi când a văzut că nu poate ajunge la maşinile americanilor.

Doi jandarmi au fost răniţi uşor în timpul asaltului dat de localnici. De cealaltă parte, cinci protestatari au acum dosare penale pentru blocarea unui drum judeţean. Iar unul dintre ei este cercetat pentru distrugere, după ce a spart geamul unei maşini a Jandarmeriei.

Oamenii legii spun că nu au folosit forţa nejustificat, cum au fost acuzaţi.

Protestele de la Pungeşti au ajuns şi la urechea premierului. Victor Ponta a spus că revolta localnicilor nu va opri explorarea gazelor de şist, pentru că independenţa energetică a României este un proiect naţional extrem de important, la care statul nu va renunţa.

Nu vom accepta că 20, 30, 50, 70 de oameni să încalce legea. Acolo este vorba despre o proprietate privată. Acțiunile jandarmilor au fost sută la sută conform legii și pentru asta îi felicit”, a declarat Victor Ponta.

Peste 200 de jandarmi au rămas in Pungeşti pentru a preveni izbucnirea unui nou conflict.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri