Focar de norovirus la liceul din Timișoara unde zeci de elevi și profesori au ajuns la spital. Copiii din toate școlile au primit măști

Data publicării:
persoana cu dureri abdominale
La liceul din Timișoara unde zeci de elevi și profesori au ajuns la spital a fost identificat un focar de norovirus. FOTO: Getty Images

Sunt cursuri online, azi și mâine, la un colegiu din Timișoara, unde zeci de elevi și profesori s-au îmbolnăvit. Medicii spun că școala este un focar de norovirus. În celelalte școli din oraș, elevii au fost sfătuiți să poarte mască. 

Minodora Georgescu - profesoară de franceză: „Am avut dureri abdominale, dar sunt bine acum. Mă îngrijorează situația elevilor noștri, sper să fie toți bine, să se facă sănătoși și să revenim în sala de clasă.”

Profesoară: „Unii au băut apă de la dozator, alții n-au băut și tot li s-a făcut rău, deci nu știm.”

Mihai Gafencu - director medical al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara: „Aceleași simptome au avut toți: dureri abdominale, vărsături și unii dintre ei diaree M-am dus la început cu gândul spre o intoxicație, după care am văzut că mulți dintre ei prezintă febră și atunci ne îndreptăm din ce în ce mai mult spre o patologie infecțioasă, posibil virală”

Cornelia Bubatu - purtător de cuvânt al DSP Timiș: „Au fost prelevate 5 probe de apă, atât de la rețea, cât și de la dozatoarele de apă aflate în incinta unității care ulterior au fost sigilate și scoase de la consum. ”

În toate școlile din oraș au fost luate măsuri pentru protejarea copiilor.

Carmen Bociu - director la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara: „Am cerut colegilor să insiste pe lângă copii să poarte mască, am și distribuit la fiecare sală de clasă atâtea măști câte au fost necesare.”

În urma testelor de laborator, s-a stabilit că trei dintre copii ar fi infectați cu norovirus. Acesta se poate răspândi prin consumul de apa și alimente contaminate, dat poate fi transmis și prin contact direct de la o persoană la alta.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri