Fundația Prințului Charles a investit peste 1 milion de lire sterline în România

Data actualizării: Data publicării:
The Prince Of Wales Visits Romania - Day 3
Foto: Gulliver/Getty Images

Fundația Prințului de Wales în România a investit peste un milion de lire sterline în România. O spune directorul executiv al fundației, Aura Woodward care a vorbit pentru business-review.eu despre proiectele în derulare cu comunitățile locale și patrimoniul cultural al peisajului rural românesc, dar și despre implicarea recentă în sprijinirea participării soldaților români la Jocurile Invictus.

The Prince Of Wales Visits Romania - Day 3
Foto: Gulliver/Getty Images

Aura Woodward a povestit despre relația pe care Prințul Charles o are cu România, dar și despre ce l-a determinat să aleagă să învestească în Viscri, satul din Transilvania: ”

Prințul a vizitat pentru prima dată România în 1998. Într-un interviu acordat presei britanice, el a descris prima vizită și impresia pe care i-a lăsat-o: «M-am confruntat cu ceva despre care știam că este unic, însă nu eram conștient de cât de specială este această parte a lumii în ceea ce privește modelele sale vechi de viață, acestea dezvoltându-se în jurul unui cerc puternic care lucrează cu natura și produce acest peisaj uimitor, cu toată biodiversitatea, viața sălbatică, rezultatul relației incredibile a omului cu natura». De atunci, Prințul Charles de Wales s-a reîntors în România aproape în fiecare an pentru a susține moștenirea arhitecturală unică a României și peisajul natural, precum și alte proiecte ce pot contribui la dezvoltarea rurală a țării.

GettyImages-661346088
Foto: Gulliver/Getty Images

Prințul de Wales nu a ales Viscri, a fost o întâmplare. În 2006, Alteța sa a decis să cumpere o proprietate în sudul Transilvaniei, iar la acel moment el era sponsorul unei organizații numite Trustul Mihai Eminescu. Unul dintre directorii MET locuiește în Viscri și cred că așa a venit sugestia. Putea fi oricare alt sat, sau orice altă casă, mesajul ar fi fost același. Vrem să știe lumea că avem ușile deschise pentru comunități din toată țara, nu doar din Transilvania. Avem studenți și ucenici care vin la cursurile noastre din Constanța, Bucovina, Moldova, București și sudul României.”

The Prince Of Wales Visits Romania - Day 3
Foto: Gulliver/Getty Images

Aura Woodward a dezvăluit și care este investiția totală a Fundației Prințului de Wales în țara noastră: „Fundația Prince of Wales Romania a împlinit trei ani. În această perioadă am investit puțin peste un milion de lire sterline în activitatea noastră din România.”

Fundația Prințului de Wales este o organizație de caritate fondată de către Alteța Sa Regală pentru susținerea conservării patrimoniului, a agriculturii și a dezvoltării durabile a peisajului rural al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri