Video Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea colectivă”

Data actualizării: Data publicării:
Lieutenant General Ben Hodges, commanding general of the US Army in Europe, in uniform, is seen during a press conference after NATO Saber Strike military exercises on June 16, 2017 in Orzysz, Poland
Gen. Ben Hodges a fost comandantul trupelor SUA în Europa. Foto: Profimedia

Generalul în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor americane în Europa, a lăudat România pentru că a început extinderea bazei militare Mihail Kogălniceanu din Constanța, care va deveni cea mai mare din Europa, în urma unor lucrări estimate la circa 2,5 miliarde de dolari. Baza va putea găzdui până la 10.000 de militari împreună cu familiile lor și va fi, practic, un mic oraș.

„Vești foarte bune. Cel mai recent exemplu de contribuție românească la apărarea colectivă. MK (Mihail Kogălniceanu - n.r.) este de ani de zile un important hub în regiunea Mării Negre pentru poliția aeriană a NATO și pentru logistica și pregătirea SUA. Extinderea MK este importantă pentru implementarea strategiei la Marea Neagră”, a scris generalul în retragere Ben Hodges într-un mesaj pe rețeaua X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Baza militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța a intrat într-un proces de extindere, lucrările la drumurile de acces şi o reţea electrică de mare capacitate fiind deja demarate, potrivit unui reportaj Digi24.

Noua bază militară se va întinde pe o suprafaţă de aproape 3.000 de hectare şi va fi cea mai mare din Europa, mai mare decât baza aeriană Ramstein din Germania, care are o suprafață de circa 2.000 de hectare.

Pe lângă infrastructura militară, baza de la Kogălniceanu va cuprind eşcoli, grădinţe, magazine și chiar un spital, putând să găzduiască 10.000 de militari și familiile lor.

„Vor fi locuințe sociale pentru personal individual sau familii, vor fi locuințe de tip de bloc, locuințe individuale, creșe, grădinițe, școli, farmacii, tot ceea ce este nevoie”, a declarat comandantul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, Nicolae Creţu.

De asemenea, baza va avea o nouă pistă, paralelă cu cea existentă, hangare, spații pentru mentenanţă, simulatoare, depozite de combustibil, de muniţii şi, bineiînteles, sisteme de protecţie antiaeriană.

Pentru construirea bazei militare au fost expropriate 2.400 de hectare de teren din Mihail Kogălniceanu și Lumina. Pentru fiecare hectar s-au plătit 5.500 de euro.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri