Hotelierii de la munte anunță tarife mai mari la cazare: Cei care obișnuiau să vină, o vor mai face sigur. Românul n-are frică de nimic

Data publicării:
Imagine de sus cu Poiana Brașov.
Hotelierii de la munte anunță tarife mai mari la cazare.

Nici vacanțele la munte nu vor fi prea accesibile în această iarnă. Din cauza facturilor majorate, tarifele la cazări vor crește cu 15%, anunță hotelierii.

Se apropie sezonul de iarnă, așa că în stațiunile montane cresc prețurile. Dacă iarna trecută turiştii plăteau pentru o noapte de cazare într-un apartament aproximativ 550 de lei, în acest an, tariful va ajunge la 650 de lei pe noapte.

Roxana Cojocea, președinte Asociația de Turism Poiana Brașov: Vorbim de un sezon de iarnă în care oricum prețurile sunt putin mai mari, și vorbim de această dată și de adaptarea lor la vremurile pe care le trăim. Însă trebuie să ne gândim că în afară de prețul utilităților care a explodat suntem într-un context pandemic care nu ne permite foarte multe variante.

Gabriel Roşca, manager hotel: Noi anul trecut nu am scumpit deloc, am vândut la același preț ca în 2019. Dacă ne gândim că în acest an vom avea o creștere de 15% la prețul din 2019, e o creștere naturală, 7% pentru fiecare an.

Chiar şi cu tarifele mărite, românii speră să-şi petreacă sărbătorile de iarnă la munte.

Bărbat: Cei care au fost obișnuiți să vină o să mai vină sigur, cu siguranță. Românul n-are frică de nimic.
Femeie: Da, cred că vor veni, nu cred că o să-i oprească scumpirea.
Femeie: Eu zic că întotdeauna o sa vină turiștii, indiferent de preț.

Patronii din HORECA speră ca autorităţile vor adopta măsuri fiscale pentru a-i ajuta să se descurce şi să-şi păstreze angajaţii, mai ales că şi salariul minim pe economie va crește cu peste 10% .

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri