Video&Foto O mașină s-a izbit în gardul Ambasadei Rusiei din București, șoferul a murit. Procuror: Bărbatul s-a autoincendiat

Data actualizării: Data publicării:
accident rutier la ambasada rusiei
Incendiu lângă Ambasada Rusiei din București. O mașină s-a izbit în gard și a luat foc, șoferul a murit pe loc. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Un incendiu s-a produs miercuri dimineață lângă ambasada Rusiei din București. Un șofer a intrat cu mașina în gardul care înconjoară clădirea. Autoturismul a luat foc, iar șoferul a murit. Anchetatorii iau în calcul că ar fi fost un act intenționat.

ACTUALIZARE 11.35. Procurorul de caz Bogdan Staicu spune că, potrivit primelor date, bărbatul a intrat cu mașina în gardul ambasadei și imediat după și-a dat foc. De altfel, în mașina lui au fost găsite mai multe recipiente cu substanțe inflamabile, precum vopseluri.

„În felul acesta s-a produs incendiul din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea bărbatului. Acestea sunt datele la momentul actual. Cu siguranță nu este o stare de fapt stabilită cu certitudine, dar pe baza datelor existente aceasta este situația de fapt conturată momentan”, a spus Staicu.

Întrebat dacă poate fi catalogat ca gest terorist, ținând cont de situația de la graniță, prim-procurorul a exclus acest lucru.

„Nu există la momentul acesta elemente concrete într-un asemenea sens. Nu putem afirma la momentul ăsta că acest gest ar avea legătură cu altceva decât cu circumstanțe personale. Se fac audieri inclusiv cu personalul Jandarmeriei care se afla la fața locului. După ce se vor finaliza aceste audieri vom ști ce s-a întâmplat”, a mai spus Staicu.

În urma incendiului, bărbatul a murit carbonizat, iar trupul acestuia a fost dus la Medicină Legală pentru necropsie.

Mașina a fost dusă la poliție pentru cercetare criminalistică.

La acest moment, cercetările de la fața locului sunt încheiate, a mai precizat procurorul.

ACTUALIZARE 8.20. Șoferul era Bogdan Drăghici, președintele asociației TATA, care a fost acuzat de fosta soție că și-a molestat fiica, potrivit unor surse Digi24.

Din 2019 a fost cercetat și trimis în judecată în legătură cu această acuzație. Ieri a fost condamnat în primă instanță la 15 ani și patru luni de închisoare pentru agresiune sexuală asupra fiicei sale. El avea interdicție de a părăsi țara până în 26 mai 2022.

ACTUALIZARE 7.35. Surse apropiate anchetei au spus pentru Digi24 că ar fi fost vorba despre un gest intenționat. Astfel, șoferul ar fi mers direct către poarta principală de acces și s-a izbit cu mașina în gard.

Jandarmul care era de pază l-ar fi somat pe șofer să părăsească imediat locul, dar el ar fi strigat la militar ceva, iar apoi s-ar fi autoincendiat.

Circulația e blocată în zonă.

Incendiu lângă Ambasada Rusiei din București. O mașină s-a izbit în gard și a luat foc, șoferul a murit pe loc. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea
Incendiu lângă Ambasada Rusiei din București. O mașină s-a izbit în gard și a luat foc, șoferul a murit pe loc. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea


ACTUALIZARE 7.20 Sunt luate în calcul varianta unui accident, dar și a unui act intenționat.

Persoana care era de pază la Ambasadă va da declarații.

Viteza cu care mașina a intrat în gard a fost foarte mare, autoturismul a reușit să treacă de gardurile instalate de jandarmerie în ultimele săptămâni din cauza protestelor declanșate de invazia Rusiei în Ucraina.


Știrea inițială

În urma impactului, autoturismul a luat foc.

În mașină era doar șoferul.

În câteva minute, la fața locului au venit pompieri, care au stins flăcările.

Șoferul nu a putut fi salvat.

La ora transmiterii acestei știri, la locul accidentului sunt prezenți pompieri de la Brigada Rutieră și criminaliști, care fac cercetări pentru a stabili contextul în care s-a produs aceste incident.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri