Iohannis, întrebat de ce a demisionat Hellvig de la conducerea SRI: Din motive personale. Voi face o propunere, dar necesită timp

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis și Eduard Hellvig își strâng mâinile
Klaus Iohannis și Eduard Hellvig. Foto: Administrația Prezidențială

Eduard Hellvig a demisionat de la conducerea SRI din motive personale, spune președintele Kalus Iohannis. Şeful statului a adăugat că va face o propunere la şefia Serviciului Român de Informaţii, însă acest lucru necesită un timp de pregătire.

„Evident că voi face o propunere pentru această funcţie, fiindcă SRI nu poate să rămână fără conducere civilă, dar sigur că necesită un timp de pregătire până când putem să facem următorul pas”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Vilnius, înaintea Summitului NATO.

Întrebat de ce și-a dat demisia fostul șef al SRI, Klaus Iohannis a răspuns: „Din motive persoane, a decis să se retragă”.

„Eu am fost foarte mulțumit de colaborarea cu domnul Hellvig, i-am spus-o, l-am decorat. În continuare, vom găsi un candidat potrivit pentru această poziție”, a mai adăugat președintele.

Chestionat, de asemenea, dacă ar fi preferat ca Eduard Hellvig să nu demisioneze, șeful statului doar a zâmbit.

Eduard Hellvig a anunțat, lunea trecută, că își încheie, după 8 ani, mandatul de director al SRI. El a fost numit în funcție în 3 martie 2015, la propunerea președintelui Klaus Iohannis. „Este sănătos ca un director de servicii să aibă un mandat limitat. E un gest de sănătate democratică”, a declarat Hellvig.

Potrivit legii de funcționare, după plecare din funcție a directorului SRI, atribuțiile acestuia vor fi preluate de prim-adjunctul său, generalul Răzvan Ionescu.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri