11 președinți și membri de secții de votare, în instanță pentru falsificarea a 402 voturi

Data publicării:
parchetul 20general 20piccj 205402831 20mediafax 20foto 20octav 20ganea-56993

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au au dispus ieri punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a unsprezece inculpaţi pentru introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători sau falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.

Este vorba de președinții și membrii de secții de votae Elena Iordan, Adelina Gabriela Tache, Felicia Negoiţă, Constantin Tache, Vasilică Vărvăroiu, Diana Florea, Lenuţa – Lăcrămioara Simion, Marioara Miuţu, Daniela Ghibăldan, Andrei Alexandru Grădişteanu și Violeta Stănimir.

Din rechizitoriul procurorilor reiese că au fost fraudate un număr de 402 voturi din totalul de 2842 alegători, arată un comunicat al Parchetului General.

Potrivit rechizitoriului, o parte din inculpați au recurs la falsificarea unui număr de cel puţin 222 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secţiei, urmată de introducerea în urnă, în mod fraudulos, a unui număr de tot atâtea buletine de vot, şi au întocmit în fals procesul verbal privind rezultatele referendumului.

O inculpată, Florea Diana, în calitate de preşedinte al biroului electoral din cadrul Secţiei nr. 490 - localitatea Lumina, a permis denaturarea rezultatului procesului electoral prin semnarea în fals pe listele permanente a unui număr de 45 de votanţi.

Alți inculpaţi au falsificat un număr de cel puţin 180 de semnături ale unor persoane înscrise pe listele electorale permanente ale secţiei, urmată de introducerea în urnă, în mod fraudulos, a unui număr de cel puţin 135 buletine de vot, corespunzător parţial semnăturilor executate în fals, semnând apoi procesul-verbal privind rezultatele referendumului în care erau consemnate date nereale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri