Anchetă extinsă în cazul terenurilor de la Jilava. Un alt procuror este urmărit penal

Data publicării:
23012013 20procurori 20plus 20beta-45271

În primul caz, procurorul Tomiță Neagu a ajuns astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție în fața magistraților pentru a susține că este nevinovat. Totul a pornit după un denunț al primarului din Jilava, el a spus că i-ar fi dat procurorului un teren, iar procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început cercetările.

În acest dosar, ancheta a fost extinsă la un alt procuror, de această dată de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. Anchetatorii spun că procurorul Cătălin Dumitru Vlad ar fi primit un teren tot în localitatea Jilava, iar tranzacția ar fi încheiată prin intermediul mamei acestuia.

Magistrații urmează să ia o decizie dacă Tomiță Neagu va fi cercetat în stare de libertate sau în stare de arest.

„ProbabilcăMladin a făcut un troc, pentrucăa fost arestatpesteun an de zileînalte cauze penaleşidacăexistau aceste relaţiisăfi datmităprocurorului Neagu Tomiță, probabilcăacesta ar fi intervenitşierade mult liberşipoate nici nu ar fi fost arestat. Mladin amaifost cercetatînvreo trei-patru dosareîmpreunăcu Neagu TomițălaDNA, s-au dat rezoluţii de neîncepere înclusivîn2012şilaParchetul Curţii de Apel”, a declarat Petre Buneci, avocatul lui Tomiță Neagu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri