Sari la conținut
News Alert

Evaziune fiscală cu mase plastice și materiale de construcții. Zeci de percheziții au loc în București și 14 județe

FOTO: MEDIAFAX

Peste 250 de poliţişti participă la acţiune, iar suportul de specialitate este asigurat de SRI. Printre efectivele care participă la acțiune se numără și specialiști în explozivi şi substanţe periculoase, precum şi luptători de acţiuni speciale, se arată într-un comunicat al Poliției române.

În afară de Municipiul Bucureşti, cele 14 judeţe în care se desfășoară perchezițiile sunt Mehedinţi, Iaşi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomiţa şi Galaţi.

Suspecții sunt bănuiți de evaziune fiscală şi spălare de bani. „Este vizată verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către persoanele bănuite prin intermediul a 40 de societăţi comerciale din România şi a 10 societăţi comerciale din Ungaria, Bulgaria şi Polonia”, arată comunicatul Poliției.

În perioada 2013 – 2014, reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria şi Polonia (mase plastice, materiale de construcţie, profile din PVC, ţevi, tablă, fier beton), pe care le-ar fi revândut pe piaţa internă, eludând plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele bănuite.

Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai multi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea în ţară, creând astfel o aparenţa de legalitate a transporturilor de mărfuri.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.