Fost director al DRDP Craiova, acuzat că a obţinut salarii de peste un milion de lei cu o diplomă falsă de licenţă

Data publicării:
ciocanel justitie langa niste carti de drept
Proces penal. Imagine ilustrativă. Foto: Guliver/GettyImages

Un fost director al Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Craiova a fost trimis în judecată sub acuzația că a obținut salarii necuvenite de peste un milion de lei în baza unei diplome false de licență.

Procurorii Parchetului General susţin că, în perioada mai 2014 - prezent, Bogdan Bratu a indus şi menţinut în eroare Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă şi ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiţionale (2014 - 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, document de studii obţinut fraudulos.

Anchetatorii precizează că diploma de licenţă depusă de fostul director a fost desfiinţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti la data de 16 martie 2016.

Actele adiţionale încheiate au dus la avansarea în cariera profesională şi la salarii mai mari, ceea ce a dus la prejudicierea companiei care i-a acrdat salariile necuvenite.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 1.037.057 lei, reprezentând prejudiciul suferit. În cauză s-a dispus sechestru asupra a două bunuri imobile deţinute în coproprietate de către fostul director.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri