Sari la conținut

Fost secretar de stat în Ministerul Justiției, condamnat la închisoare

Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în ministerul Justiției, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Decizia Înaltei Curți de  este definitivă.

Este aceeași pedeapsă la care l-a condamnat, în septembrie 2016, Curtea de Apel București. 

Potrivit DNA, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, că din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita, va asigura promovarea fiului acesteia la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia.

În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant. În acelaşi context, Ovidiu Puţura i-a dat judecătoarei articole de încălţăminte, prin intermediul soţiei sale.

Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 - 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dispună o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acea persoană avea calitatea de inculpat.

La percheziţiile făcute de procurori, în locuinţa lui Ovidiu Puţura au fost găsiţi 80.970 de euro şi 966 de dolari, sume care atunci au fost puse sub sechestru asigurător.

Citiți și: Ovidiu Puțura, amenințări la adresa unei judecătoare: „O calc cu mașina!”