Gheorghe Stan și Cristian Deliorga au depus jurământul la Cotroceni pentru funcția de judecători CCR

Data actualizării: Data publicării:
Gheorghe Stan și Cristian Deliorg
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cristian Deliorga și Gheorghe Stan au depus jurământul de învestitură, în funcţia de judecători ai Curţii Constituţionale. Ceremonia a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Cei doi au fost propuşi de PSD, pentru câte un mandat de 9 ani la Curtea Constituţională. Gheorghe Stan a fost șef al Secție de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, iar Cristian Deliorga este fost judecător la Curtea de Apel Constanța.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcția de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție.

Joi, șeful statului a semnat decretul de eliberare din funcția de judecător la Curtea de Apel Constanța a lui Cristian Deliorga.

Pe 7 mai, Camera Deputaţilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, fost şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat a expirat pe 15 iunie.

În aceeași zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri