Horia Georgescu, despre plângerea CSM împotriva Intact: Reacția e normală

Data publicării:
georgescu intact

„Eu cred că reacţia CSM este una normală și îndemn toate persoanele care au avut de suferit din cauza acestor gen de practici să se îndrepte către justiţie deoarece Codul Civil reglementează foarte bine drepturile persoanelor la viaţa privată, imagine şi demnitate”, a declarat Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate.

Întrebat dacă vor continua atacurile după această verificare a CSM, Georgescu a răspuns:

„Este o situaţie generalizată aş putea spune. Nu e doar CSM care a fost atacat, sau nu numai judecătorii sau procurorii, ci şefi de instituţii, alte categorii persoane au devenit subiectul batjocurii publice la acel post de televiziune. Din perspectivă personală am observat că, chiar şi după ce anumite lucuri au fost clarificate, atacurile au continuat. Lucrurile astea se pot îndrepta în justiţie, cer timp, dar e absolut necesar ca o jurisprudenţă foarte clară să fie formată pentru a nu mai putea da naştere acestor abuzuri”.

Prin procesele intentate, Horia Georgescu speră să își refacă imaginea publică și să obțină daunele materiale solicitate.

„E singurul instrument pe care îl am la dispoziţie, să mă îndrept către o instanţă de judecată şi cred în justiţia română că va face dreptate în acest caz”, 

Întrebat dacă prin aceste atacuri ale trustului Intact la adresa CSM este vorba de o încălcare a independenței justiției, el a spus că funcționarii și demnitarii publici sunt datori să raspundă pentru munca pe care o fac.

„Dar de aici până la atacurile la viaţa privată, la felul în care arată o persoană, la aspecte ce ţin de familia acestei persoane este dincolo de orice limită a exercitării dreptului la exprimare şi dincolo de prevederile Constituţiei din România”, a mai spus președintele ANI.

Soluțiile imaginate de Horia Georgescu sunt ca CSM să pună în aplicare sancțiunile pe care la dispoziție atunci când drepturile unor persoane sunt afectate, de asemenea, acţiunile în justiţie sunt un instrument suficient pentru a descuraja astfel de demersuri, chair dacă durează mult în instanţă.

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut, vineri, Inspecţiei Judiciare să facă verificări privind posibila încălcare a independenţei justiţiei de către trustul Intact, care prin Antena 3 a declanşat o campanie „susţinută, agresivă” împotriva unor instituţii ale sistemului judiciar şi a unor magistraţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri